Het terrein van GOUDasfalt

Het terrein van GOUDasfalt2018-02-10T13:11:06+01:00

GOUDasfalt ligt op het kruispunt van de Krimpenerwaard, de Hollandsche IJssel en het Goudse IJsselfront. Het buitendijkse terrein biedt een prachtig uitzicht op de Veerstal en molen ’t Slot aan de ene kant, en op het wijdse groen van de Krimpenerwaard aan de andere kant.

Bezoekadres
GOUDasfalt
Gouderaksedijk 32
2808 NG  Gouda (Buurtschap Stolwijkersluis)

De locatie is niet altijd open. Kijk in de agenda voor activiteiten of neem voor de zekerheid even contact op via 06-24624057.

Voor wie?

GOUDasfalt is er voor de inwoners en bezoekers van Gouda en de Krimpenerwaard. Voor mensen die kansen zoeken om te werken en te leren. Voor mensen met een hart voor de stad, die de handen uit de mouwen willen steken. GOUDasfalt verlevendigt de stad en streek met spektakel, theater en andere evenementen.

Robuuste stadsoever

Al het moois van Gouda komt hier samen: de historische binnenstad, industrieel erfgoed, de rivier met eb en vloed en het Hollandsche veenweidelandschap. De ruimte, de ligging en de industriële blikvangers zoals de Lange Arm geven het terrein potentie.

Toen de koudasfaltfabriek in 2012 sloot, zagen we een plek voor ons waar mensen werken en recreëren en waar maatschappelijke initiatieven volop de ruimte krijgen. Onze plannen kregen zoveel steun in de Goudse samenleving dat de gemeenteraad in 2016 besloot het terrein aan te kopen.

Het terrein is 23.000 m² groot; ruim drie keer de Goudse Markt. Dat biedt veel mogelijkheden. Beperkingen zijn er ook: de verborgen bodemvervuiling, de nabijheid van industrie en de geluidscontouren die daarbij horen.

De combinatie van werken & wonen met recreatie & culturele activiteiten blijkt de beste manier om het terrein te ontwikkelen. Dit maakt een financieel gezonde en duurzame exploitatie mogelijk, en levert voorzieningen en activiteiten op die een aanvulling zijn op de binnenstad en daarmee niet concurreren.

Gezellige stadsoever bij Gouda