GOUDasfalt wint Meer dan Handen Vrijwilligersprijs

GOUDasfalt wint Meer dan Handen Vrijwilligersprijs

GOUDasfalt heeft de juryprijs in de categorie lokale vrijwilligersprojecten gewonnen van de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen. Uit handen van staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) ontvingen de vrijwilligers van het burgerinitiatief een cheque van 5.000 euro.

GOUDasfalt was door de gemeente Gouda voorgedragen voor de vrijwilligersprijs. Uit 230 inzendingen werden 18 initiatieven genomineerd, waar GOUDasfalt er een van was. Op vrijdag 2 februari verzorgden alle genomineerden een pitch in de Colourkitchen in Utrecht. Trees van der Gun en Jurjen van den Broeck hielden een gloedvol betoog over GOUDasfalt en de rol van de vrijwilligers daarin. Ze vertelden dat GOUDasfalt een avontuurlijk en complex project is en dat de vrijwilligers de afgelopen jaren ondernemerschap, lef en een tomeloze inzet hebben getoond. Stichting GOUDasfalt staat open voor ideeën van haar vrijwilligers. De vrijwilligersgroep is groot en groeiend en bruist van de activiteiten en plannen. Zonder de inzet van onze vrijwilligers en zonder de ideeën die ze inbrengen zou het burgerinitiatief GOUDasfalt niet zijn gekomen waar het nu is. Het terrein biedt inmiddels onderdak aan scouts, bierbrouwers, meubelmakers, kunstenaars, een stadsmoestuin en evenementen. Een stadsstrand en strandpaviljoen zijn in de maak.

De Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen worden sinds 2011 uitgereikt door de staatssecretaris van VWS aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, projecten en initiatieven. De jury was onder de indruk van wat dit project in korte tijd heeft bereikt. Staatssecretaris Paul Blokhuis benadrukte het bijzonder te vinden hoeveel mensen GOUDasfalt aan zich heeft weten te binden en was onder de indruk van de samenwerking met gemeente, bedrijfsleven en maatschappelijke partijen.

Beleef de prijsuitreiking mee:

2018-02-09T23:32:32+01:002 februari 2018|Categories: homepage, Vrijwilligers|