Takkenwerk: zaagjes, snoeitangen en zelfs een kettingzaag

Takkenwerk: zaagjes, snoeitangen en zelfs een kettingzaag

Zagen, knippen, trekken en dan opruimen

Er zingt een liedje door mijn hoofd, ‘zagen, zagen, wiele wiele wagen’ als we op zaterdag 18 februari met een ploeg enthousiaste mensen aan de slag gaan op GOUDasfalt. De wilgen aan de achterkant van het laboratorium zijn aan de beurt om hun kroon te verliezen. Tijd om de takken aan te pakken voor gezonde groei.

En tussendoor worden we verwend

Maartje zorgt weer voor een natje en een droogje. Verse appeltaart, chocolademelk mèt slagroom en natuurlijk koffie of thee. Tussen de middag een heerlijke groene soep waar knolselderij in zit.

Iedereen doet wat: jong en oud

Gelukkig is het laag water, zodat een deel van ‘snoeiers’ aan de onderkant van de wilgen aan de slag kan. Zagen, knippen, trekken en dan verplaatsen naar een langzaam groeiende berg aan de zijkant van het laboratorium. Wat met de hand kan gebeurt met de hand. Met kleine zaagjes, snoeitangen, kniptangen, enz. Tot er een man verschijnt met een kettingzaag. Die mag de grote takken onder handen nemen. Als (bijna) alle wilgen aan de beurt zijn geweest, is de berg aan de zijkant van het laboratorium flink gegroeid. Er gaat een stuk zeil overheen, dat op zijn plaats wordt gehouden door flinke stukken wilgentakken. Robin klimt op de berg om ervoor te zorgen dat het zeil de takken goed afdekt.

Takken voor project Land-Art

In maart gaan leerlingen via de brede school aan de slag met de takken. Samen met kunstenaar Johan Sietzema gaan zij beginnen aan het project Land-Art. De takken verwerken tot iets moois wat een plekje kan krijgen op GOUDasfalt.

2018-01-22T23:12:31+01:0023 februari 2017|Categories: reuring, Vrijwilligers|Tags: |